Koláč s dušeným hovězím masem a houbami

165 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, dále nadrobno nakrájíme cibuli, na plátky směs čerstvých hub a nameleme pepř.
  • 2
    Ve větší pánvi na 1 rozehřáté lžíci oleje osmahneme cibuli s houbami, potom přidáme maso, přilijeme hovězí vývar, podle chuti opepříme, přikryjeme a uvedeme do varu. Na středním ohni vše dusíme 1,5 hodiny. Když maso změkne, sejmeme poklici a znovu uvedeme do varu. Kukuřičnou mouku rozmícháme ve vodě, směs přilijeme do omáčky a mícháme až omáčka zhoustne. Potom odložíme a dáme vychladnout.
  • 3
    Mezitím rozválíme listové těsto na tenké pláty a položíme je na sebe. Na těsto položíme dortovou formu o průměru 23 cm a z těsta vyřízneme kruh asi o 2 cm větší.
  • 4
    Dvě třetiny těsta vložíme do formy, okraje zdvihneme a rozprostřeme vychladlou náplň. Přikryjeme zbylým těstem, okraje k sobě přitlačíme, povrch potřeme zbylým olejem a posypeme mákem. Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě koláč pečeme asi 30 minut. Když těsto zhnědne, vyjmeme formu z trouby, necháme asi 5 minut zchladnout, potom koláč vyklopíme, rozkrájíme a ještě teplý servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.