Koláč s hruškovými povidly
90 min.
Ingredience
- 600gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 350gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůRum
- 250gramůCukr moučkový
- 50gramůCukr skořicový
- 60gramůDroždí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 30gramůTuk
- 1000gramůPovidla hrušková
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
145 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme obě mouky, sůl, cukr, přidáme 250 gramů změklého másla, žloutky a přilijeme kvásek. Zalijeme zbylým mlékem a vypracujeme těsto. Necháme ho v teple vykynout.
- 3Plech potřeme tukem, rozprostřeme na něj vykynuté těsto a necháme ještě pár minut kynout. Na těsto navrstvíme hrušková povidla a vložíme plech do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Koláč vyjmeme, posypeme skořicovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem s rumem. Necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.