Koláč s jablky a pudinkem

60 min.

Ingredience

    • 600gramůMouka polohrubá
    • 20gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 20gramůCukr vanilka
    • 250gramůTuk rostlinný
    • 5lžicMinerální voda perlivá
    • 4lžíceCukr krupice
    • 2lžíceStrouhanka
    • 10gramůMáslo čerstvé
    • 3lžíceCukr moučkový
  • Náplň
  • Pudink
    • 1,5litryMléko polotučné
    • 4lžíceCukr krupice
    • 200gramůPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky prosejeme mouku, vysypeme prášek do pečiva s vanilkovým cukrem a promícháme. Přidáme Heru s perlivou vodou, dáme ještě cukr a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva stejné díly.
  • 2
    Na vale těsto vyválíme a dáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Těsto zas posypeme strouhankou a vysypeme na něho jablka, které zalijeme uvařeným pudinkem, přikryjeme druhým dílem, propícháme ho vidličkou a dáme do mírně vyhřáté trouby péct přibližně na 20 minut.
  • 3
    Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem.
  • 4
    Náplň: Do misky na struhadle nastrouháme celá jablka, potom z nich vymačkáme šťávu a přidáme cukr krystal, vanilkový cukr, rozinky, na kolečka nakrájené banány a promícháme
  • 5
    Pudink:
  • 6
    Do hrnce vylijeme půlku mléka a druhou půlku dáme do misky, kam vysypeme pudinkové prášky, pořádně je rozšleháme, přidáme cukr a vylijeme do vařícího mléka. Za stálého míchání vaříme a z plotny ho sundáme, až bude hustý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.