Koláč s jablky a pudinkem
60 min.
Ingredience
- 600gramůMouka polohrubá
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 250gramůTuk rostlinný
- 5lžicMinerální voda perlivá
- 4lžíceCukr krupice
- 2lžíceStrouhanka
- 10gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr moučkový
- Náplň
- 1,5kilogramyJablka
- 4lžíceCukr krupice
- 150gramůRozinky bílé
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyBanány
- Pudink
- 1,5litryMléko polotučné
- 4lžíceCukr krupice
- 200gramůPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Do misky prosejeme mouku, vysypeme prášek do pečiva s vanilkovým cukrem a promícháme. Přidáme Heru s perlivou vodou, dáme ještě cukr a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva stejné díly.
- 2Na vale těsto vyválíme a dáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Těsto zas posypeme strouhankou a vysypeme na něho jablka, které zalijeme uvařeným pudinkem, přikryjeme druhým dílem, propícháme ho vidličkou a dáme do mírně vyhřáté trouby péct přibližně na 20 minut.
- 3Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem.
- 4Náplň: Do misky na struhadle nastrouháme celá jablka, potom z nich vymačkáme šťávu a přidáme cukr krystal, vanilkový cukr, rozinky, na kolečka nakrájené banány a promícháme
- 5Pudink:
- 6Do hrnce vylijeme půlku mléka a druhou půlku dáme do misky, kam vysypeme pudinkové prášky, pořádně je rozšleháme, přidáme cukr a vylijeme do vařícího mléka. Za stálého míchání vaříme a z plotny ho sundáme, až bude hustý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.