Koláč s jablky a rybízem
55 min.
Ingredience
- 2lžíceRybíz bílý
- 2lžíceRybíz červený
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůMouka polohrubá
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůTuk Hera jedlý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyJablka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Smícháme heru s cukrem a postupně přidáme žloutky, potom přidáváme střídavě mouku s kypřícím práškem a sníh.
- 2Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a poklademe oloupanými na dílky nakrájenými jablky.
- 3Mezery mezi dílky zaplníme rybízem a pocukrujeme.
- 4Pečeme zvolna a před dopečením znovu pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 17. 4. 2016
Koláč s jablky a rybízem
Použila jsem mražený rybíz, ale v sezóně to bude fajn letní koláček. Tuk s cukrem a žloutky jsem třela do bělavé pěny a pak přidala zbytek. Do těsta jsem ještě nakonec přidala lžíci mléka, zdálo se mi husté a prášku do pečiva jsem dala dvě větší špetky. Asi 15 g cukru z odváženého množství jsem použila na posypání ovoce shora a taky jsem poprášila skořicí, máme ji rádi. Pekla jsem zhruba 35 - 40 minut v remosce, v té menší o průměru 22 cm, kterou jsem vyložila papírem na pečení. Množství odpovídá spíše 6 porcím. 🙂 V surovinách chybí bílky na sníh.