Koláč s jablky a tvarohem
85 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 750gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1,6decilitryOlej slunečnicový
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůMed včelí
- 300gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůSlunečnice - semena
- 1kilogramJablka
- 3lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
7 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme 150 gramů tvarohu, půl deci oleje, mléko, jedno vejce a 20 gramů medu. K směsi přisypeme celozrnnou mouku a prášek do pečiva, vše důkladně prohněteme a těsto necháme 30 minut odpočinout. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a potřeme citronovou šťávou.
- 2Slunečnicová semínka opražíme v rozpálené pánvi bez oleje.
- 3Zbylá vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Žloutky smícháme se zbylým tvarohem a medem, dvěma lžícemi hladké mouky a polovinou oleje. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten postupně přimícháme k tvarohové směsi.
- 4Na plech rozložíme pečicí papír, na něj dáme rozválené uleželé těsto. Potřeme ho olejem, naskládáme na něj plátky jablek, na ně rozetřeme tvarohovou směs a tu posypeme opraženými semínky slunečnice. Plech vložíme do trouby a koláč pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů. Pak troubu vypneme a koláč necháme ještě dalších 5 minut dopéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.