Koláč s jablky a tvarohem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
7 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme 150 gramů tvarohu, půl deci oleje, mléko, jedno vejce a 20 gramů medu. K směsi přisypeme celozrnnou mouku a prášek do pečiva, vše důkladně prohněteme a těsto necháme 30 minut odpočinout. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a potřeme citronovou šťávou.
  • 2
    Slunečnicová semínka opražíme v rozpálené pánvi bez oleje.
  • 3
    Zbylá vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Žloutky smícháme se zbylým tvarohem a medem, dvěma lžícemi hladké mouky a polovinou oleje. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten postupně přimícháme k tvarohové směsi.
  • 4
    Na plech rozložíme pečicí papír, na něj dáme rozválené uleželé těsto. Potřeme ho olejem, naskládáme na něj plátky jablek, na ně rozetřeme tvarohovou směs a tu posypeme opraženými semínky slunečnice. Plech vložíme do trouby a koláč pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů. Pak troubu vypneme a koláč necháme ještě dalších 5 minut dopéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.