Koláč s jahodami a krémem
50 min.
Ingredience
- 140gramůMascarpone
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůCukr krupice
- 350gramůJahody zahradní
- 1lžíceMarmeláda jahodová
- 175gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceCukr moučkový
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220C.
- 2Koláčovou formu vymažeme máslem.
- 3Máslo nahrubo nastrouháme do mísy a dáme na pár minut do mrazničky. Poté ho špachtlí smícháme s moukou, kypřicím práškem a 50g cukru. Přidáme mléko, citronovou šťávu a rychle vypracujeme těsto tak, aby v něm zůstaly hrudky másla. Rozválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím formu. Potřeme vejcem a pečeme cca 20min dozlatova. Vyklopíme a necháme vychladnout.
- 4Jahody rozpůlíme, v míse promícháme s trochou cukru a marmeládou. Vedle utřeme mascarpone se zbytkem cukru a vanilkovým extraktem. Krém naneseme na korpus, navrch naskládáme jahody, poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.