Koláč s jahodami a krémem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220C.
  • 2
    Koláčovou formu vymažeme máslem.
  • 3
    Máslo nahrubo nastrouháme do mísy a dáme na pár minut do mrazničky. Poté ho špachtlí smícháme s moukou, kypřicím práškem a 50g cukru. Přidáme mléko, citronovou šťávu a rychle vypracujeme těsto tak, aby v něm zůstaly hrudky másla. Rozválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím formu. Potřeme vejcem a pečeme cca 20min dozlatova. Vyklopíme a necháme vychladnout.
  • 4
    Jahody rozpůlíme, v míse promícháme s trochou cukru a marmeládou. Vedle utřeme mascarpone se zbytkem cukru a vanilkovým extraktem. Krém naneseme na korpus, navrch naskládáme jahody, poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.