Koláč s jahodovou zavařeninou a mandlemi

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utřeme žloutky s cukrem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a tuhý sníh s moukou.
  • 2
    Asi 1,5 cm silné těsto urovnáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  • 3
    Polovinu posypeme sekanými mandlemi a pečeme do růžova.
  • 4
    Vychladlý koláč rozdělíme na dvě poloviny.
  • 5
    Část bez mandlí pomažeme jahodovou zavařeninou a přikryjeme druhou polovinou, posypanou mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.