Koláč s kysaným zelím
80 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 450gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3kusyCibule
- 1kilogramZelí kysané
- 300gramůSlanina vepřová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 350mililitrůVíno bílé
- 2kusyJablka
- 600gramůSmetana 12% (konzumní)
- 6kusůVejce slepičí
- 250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaCukr krystal
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
48 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozmícháme ve 250 ml vlažné vody a přidáme do mísy spolu s olejem a moukou. Vše umícháme do jednoho těsta a necháme jednu hodinu kynout na teplém místě.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Slaninu nakrájíme na drobno a spolu s cibulí opečeme na pánvi. Nakonec vše smícháme s kysaným zelím a vínem. Směs osolíme a přidáme špetku cukru. Pak vše 15 minut podusíme.
- 3Směs slijeme přes síto a necháme okapat od vína. Jablka očistíme a na hrubo nastrouháme do směsi.
- 4Rozválíme těsto a vložíme ho na připravený vymazaný plech. Na těsto pak rovnoměrně naneseme směs. Na závěr vše zalijeme vejci smíchanými se smetanou.
- 5V troubě pečeme na 200 stupňů cca 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.