Koláč s kysaným zelím

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
48 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozmícháme ve 250 ml vlažné vody a přidáme do mísy spolu s olejem a moukou. Vše umícháme do jednoho těsta a necháme jednu hodinu kynout na teplém místě.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Slaninu nakrájíme na drobno a spolu s cibulí opečeme na pánvi. Nakonec vše smícháme s kysaným zelím a vínem. Směs osolíme a přidáme špetku cukru. Pak vše 15 minut podusíme.
  • 3
    Směs slijeme přes síto a necháme okapat od vína. Jablka očistíme a na hrubo nastrouháme do směsi.
  • 4
    Rozválíme těsto a vložíme ho na připravený vymazaný plech. Na těsto pak rovnoměrně naneseme směs. Na závěr vše zalijeme vejci smíchanými se smetanou.
  • 5
    V troubě pečeme na 200 stupňů cca 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.