Koláč s mascarpone nepečený

20 min.
Itálie

Ingredience

    • 200gramůPiškoty cukrářské
    • 280mililitrůVoda pitná
    • 10gramůKáva instantní
    • 30gramůCukr krupice
    • 40gramůCukr moučkový
    • 5mililitrůTresť vanilková
    • 140mililitrůVíno bílé
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 10mililitrůPomerančová šťáva
    • 500gramůMascarpone
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kulatou mísu vysteleme piškoty v jedné vrstvě, zalijeme silnou oslazenou kávou a necháme vsáknout. Do mísy nasypeme moučkový cukr, přidáme mascarpone a rozšleháme. Přidáme vanilkovou esenci, stále šleháme a postupně přiléváme víno a pomerančovou šťávu. Vyšlehaný krém naneseme na piškoty v míse, povrch posypeme strouhanou čokoládou a dáme do lednice vychladit.
  • 2
    Vychlazený koláč opatrně naporcujeme, rozdělíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.