Koláč s mascarpone nepečený
20 min.
Ingredience
- 200gramůPiškoty cukrářské
- 280mililitrůVoda pitná
- 10gramůKáva instantní
- 30gramůCukr krupice
- 40gramůCukr moučkový
- 5mililitrůTresť vanilková
- 140mililitrůVíno bílé
- 100gramůČokoláda hořká
- 10mililitrůPomerančová šťáva
- 500gramůMascarpone
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Kulatou mísu vysteleme piškoty v jedné vrstvě, zalijeme silnou oslazenou kávou a necháme vsáknout. Do mísy nasypeme moučkový cukr, přidáme mascarpone a rozšleháme. Přidáme vanilkovou esenci, stále šleháme a postupně přiléváme víno a pomerančovou šťávu. Vyšlehaný krém naneseme na piškoty v míse, povrch posypeme strouhanou čokoládou a dáme do lednice vychladit.
- 2Vychlazený koláč opatrně naporcujeme, rozdělíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.