Koláč s medovou náplní
75 min.
Ingredience
- Na náplň
- 25gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMed včelí
- 300gramůMandle plátky
- 3lžíceSmetana na šlehání
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 1litrMléko plnotučné
- 50gramůCukr moučka
- Na potření plechu
- Na těsto
- 500gramůMouka polohrubá
- 1lžíceCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1kusDroždí sušené
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1mililitrMléko plnotučné
- 60gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Plech vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě při teplotě 170 °C.
- 2Mouku, citronovou kůru, sůl, droždí a cukr smícháme v míse; přimícháme změklé máslo, vlažné mléko a dobře vypracujeme. Pod přikrytím necháme zhruba půl hodiny kynout.
- 3V mezičase si připravíme náplň na potření. V kastrole rozpustíme polovinu másla s medem, smetanou a mandlovými lupínky. Za stálého míchání necháme směs svařit a poté zcela vychladnout.
- 4Vykynulé těsto rozprostřeme na plechu, propícháme a necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté těsto potřeme připravenou směsí, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Upečený koláč necháme na plechu vychladnout.
- 5Připravíme si náplň. Rozšleháme pudinkový prášek v půl hrnku mléka, zbylé mléko dáme vařit. Když se začne mléko vařit, zašleháme do něj rozpuštěný pudinkový prášek, povaříme a necháme za častého míchání vychladnout.
- 6Zbylé změklé máslo dobře utřeme s cukrem a opatrně, po lžících do něj zatřeme vychladlý pudink.
- 7Upečený koláč rozkrájíme na 20 – 24 kousků, každý podélně rozkrojíme a naplníme připraveným pudinkovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.