Koláč s medovou náplní

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě při teplotě 170 °C.
  • 2
    Mouku, citronovou kůru, sůl, droždí a cukr smícháme v míse; přimícháme změklé máslo, vlažné mléko a dobře vypracujeme. Pod přikrytím necháme zhruba půl hodiny kynout.
  • 3
    V mezičase si připravíme náplň na potření. V kastrole rozpustíme polovinu másla s medem, smetanou a mandlovými lupínky. Za stálého míchání necháme směs svařit a poté zcela vychladnout.
  • 4
    Vykynulé těsto rozprostřeme na plechu, propícháme a necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté těsto potřeme připravenou směsí, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Upečený koláč necháme na plechu vychladnout.
  • 5
    Připravíme si náplň. Rozšleháme pudinkový prášek v půl hrnku mléka, zbylé mléko dáme vařit. Když se začne mléko vařit, zašleháme do něj rozpuštěný pudinkový prášek, povaříme a necháme za častého míchání vychladnout.
  • 6
    Zbylé změklé máslo dobře utřeme s cukrem a opatrně, po lžících do něj zatřeme vychladlý pudink.
  • 7
    Upečený koláč rozkrájíme na 20 – 24 kousků, každý podélně rozkrojíme a naplníme připraveným pudinkovým krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.