Koláč s meruňkovou zavařeninou a jablky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si misku, do které vložíme mouku, cukr a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na půl hodiny chladit.
  • 2
    Předehřejeme si troubu na 250 °C.
  • 3
    Vymažeme si máslem kulatou formu o průměru 20 centimetrů. Vyválíme z těsta kulatý plát.
  • 4
    Omyjeme a oloupeme jablka, odstraníme jádřince a pokrájíme je na měsíčky. Rozložíme dílky jablek na těsto. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut.
  • 5
    Horký koláč vyjmeme z trouby a jablka na něm potřeme marmeládou rozmíchanou v calvadosu. Podáváme vlažné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.