Koláč s ořechovým krémem
90 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceVoda pitná
- 225gramůOřechy vlašské
- 60gramůČokoláda hořká
- 200gramůCukr krupice
- 5lžicMléko plnotučné
- 4lžíceSirup oříškový
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 180gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
44 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí, máslem (140 g) a studenou vodou. Vytvoříme vláčné těsto, které rozdělíme na dva díly. Větší rozválíme na kulatý plát větší o 4 cm než je průměr formy. Těsto vložíme do formy o průměru 20-23 cm, necháme přečnívat o 1,5 cm po celém obvodu formy. Převis zahneme dospodu.
- 2Nasekané ořechy opražíme v troubě, až jsou zlatohnědé. V rendlíku rozpustíme máslo a čokoládu, odstavíme a metlou zašleháme cukr, mléko, čokoládový sirup a 3 vejce, vše dobře promícháme a přidáme opražené ořechy. Směs nalijeme na těsto ve formě.
- 3Zbývající těsto rozválíme na plát o síle 3 mm. Tvořítkem vykrájíme 6 srdíček na ozdobu koláče. Poklademe dokola povrch koláče a vytvoříme hezký vzor. Vejce rozšleháme a potřeme okraj a srdíčka na koláči.
- 4Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 60 minut. Necháme vychladnout a podáváme teplý nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.