Koláč s ostružinami

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, másla a moučkového cukru vytvoříme drobenku. Přídáme vejce, mléko, zformujeme kouli, zabalíme ji do alobalu a dáme do ledničky na 30 minut odpočinout.
  • 2
    Formu na koláč vymažeme olivovým olejem.
  • 3
    Těsto vyndáme z ledničky a vyválíme na pomoučené pracovní ploše na 5 mm silný plát a vyložíme jím formu včetně okrajů. Dno hustě propícháme vidličkou, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 30 minut do mrazáku.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 180 °Celsia. Vyndáme koláč z mrazáku, na těsto těsně přiložíme pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut. Po 10 minutách odstraníme papír a těsto pečeme dalších 10 minut. Upečené těsto vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  • 5
    Vanilkový cukr ušleháme se smetanou.
  • 6
    Omyjeme ostružiny. Ostružiny opatrně promícháme s ušlehanou smetanou s cukrem. Směsí naplníme koláč a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.