Koláč s ostružinami
140 min.
Ingredience
- 150gramůCukr vanilka
- 400mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 600gramůOstružiny
- 255gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 50gramůVejce slepičí
- 20mililitrůMléko polotučné
- 5mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla a moučkového cukru vytvoříme drobenku. Přídáme vejce, mléko, zformujeme kouli, zabalíme ji do alobalu a dáme do ledničky na 30 minut odpočinout.
- 2Formu na koláč vymažeme olivovým olejem.
- 3Těsto vyndáme z ledničky a vyválíme na pomoučené pracovní ploše na 5 mm silný plát a vyložíme jím formu včetně okrajů. Dno hustě propícháme vidličkou, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 30 minut do mrazáku.
- 4Troubu předehřejeme na 180 °Celsia. Vyndáme koláč z mrazáku, na těsto těsně přiložíme pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut. Po 10 minutách odstraníme papír a těsto pečeme dalších 10 minut. Upečené těsto vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- 5Vanilkový cukr ušleháme se smetanou.
- 6Omyjeme ostružiny. Ostružiny opatrně promícháme s ušlehanou smetanou s cukrem. Směsí naplníme koláč a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.