Koláč s pekanovými ořechy

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koláčovou formu vymažeme tukem.
  • 2
    V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté mouky, špetky soli, jedné lžíce moučkového cukru a osmdesáti pěti gramy změklého másla. Přidáme rozšlehaný žloutek se šlehačkou. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, pokud v koláčové formě přesahuje přes okraj, těsto odkrojíme a formu s těstem dáme na patnáct minut do chladničky.
  • 3
    Smícháme vejce s dvěstě gramy cukru (nejlépe hnědého), se sirupem, citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Řádně promícháme s usekanými ořechy (padesát gramů ořechů dáme stranou na ozdobu), hmotu vlijeme na koláč a vršek zdobíme do kruhu půlkami ořechů. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi deset minut, poté teplotu stáhneme na 170 °C a pečeme ještě dvacet pět minut. Koláč podáváme teplý, nejlépe se zmrzlinou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.