Koláč s piniovými oříšky
50 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůCukr moučkový
- 30gramůCitronová kůra
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 7gramůDroždí sušené
- 100gramůOříšky piniové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, rozšleháme, přisypeme mouku, cukr, strouhanou kůru, sušené droždí, přilijeme citronovou šťávu, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Formu vysteleme papírem na pečení, nalijeme do ní těsto, povrch posypeme piniovými oříšky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut dozlatova.
- 2Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.