Koláč s pomerančovým likérem
60 min.
Ingredience
- Na polevu
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 80mililitrůLikér pomerančový
- 125gramůCukr krupice
- Na těsto
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 220gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePomerančová kůra
- 200gramůMouka polohrubá
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
1 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170°C.
- 2Cukr utřeme s máslem do pěny, přidáme žloutky a pomerančovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh.
- 3Do žloutkové směsi po částech přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
- 4Hotové těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Zda je dort upečený, zkusíme zapíchnutím špejle. Pokud se těsto na špejli nelepí, je upečené.
- 5V mezičase si rozmícháním všech přísad připravíme polevu.
- 6Upečený dort na několika místech propícháme vidličkou, polijeme polevou a necháme ve formě vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.