Koláč s pomerančovým likérem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
1 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170°C.
  • 2
    Cukr utřeme s máslem do pěny, přidáme žloutky a pomerančovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh.
  • 3
    Do žloutkové směsi po částech přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
  • 4
    Hotové těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Zda je dort upečený, zkusíme zapíchnutím špejle. Pokud se těsto na špejli nelepí, je upečené.
  • 5
    V mezičase si rozmícháním všech přísad připravíme polevu.
  • 6
    Upečený dort na několika místech propícháme vidličkou, polijeme polevou a necháme ve formě vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.