Koláč s rynglemi

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koláčovou formu vymažeme tukem.
  • 2
    Ovoce vypeckujeme (kromě rynglí můžeme použít blumy, mirabelky) a smícháme s kořením, se strouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, moučkovým cukrem a škrobem.
  • 3
    V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté mouky, soli a změklého másla. Poté přidáváme jen tolik mléka, abychom těsto spojili. Utvoříme z něj jednu menší a jednu větší kouli a dáme je ve fólii na půl hodiny do chladničky.
  • 4
    Na pomoučněném vále vypracujeme těsto z větší koule dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě přesahovala okraje. Na těsto klademe ovoce. Rozválíme i druhou kouli, vykrojíme čtyři ozdobné tvary (čtyřlístky, srdce apod.), odložíme je a vyválenou plackou přikryjeme ovoce tak, abychom mohli obě placky spojit. Vykrojené tvary položíme ozdobně na těsto, celý koláč pomažeme mlékem, vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme patnáct minut. Poté teplotu stáhneme na 180 °C a koláč pečeme dalších třicet až třicet pět minut. Pokud těsto příliš hnědne, přikryjeme je pečícím papírem. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.