Koláč s tropickým ovocem
30 min.
Ingredience
- 1kusPiškotový korpus vaječný
- 2kusyKiwi
- 6lžicCukr krupice
- 1lžičkaSolamyl
- 2kusyMango
- 150gramůHroznové víno
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPhysalis (mochyně)
- 1baleníŽelé dortové
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2kusyFíky čerstvé
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Nejprve škrobovou moučku smícháme se 3lžícemi mléka. Cukr necháme v kastrůlku zkaramelizovat, rozředíme zbytkem mléka a necháme vychladnout. Poté v karamelovém mléce rozmícháme 1 vejce, žloutek a škrobovou moučku. Zvolna zahříváme až k bodu varu a odstavíme. Nevaříme! Za stálého míchání přidáme želatinu, kterou předem namočíme do studené vody a vymačkáme. Počkáme, až se želatina rozpustí, krém vložíme do studené lázně a mícháme dokud nezačne želírovat. Vmícháme ušlehanou smetanu a hotovým krémeme potřeme piškotový korpus.
- 2Připravíme si ovoce. Kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky, mango oloupeme, odstraníme pecku, dužinu nakrájíme na kousky. Fíky omyjeme, nakrájíme na dílky. Hroznové bobule omyjeme a necháme okapat.
- 3Ovoce úhledně naskládáme na krém, zalijeme dortovým želé připraveným dle návodu, dozdobíme plodem mochyně a dort necháme před podáváním ztuhnout v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.