Koláč s tvarohovou nádivkou
60 min.
Ingredience
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- Nádivka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůTvaroh jemný
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůRozinky tmavé
- Na plech
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
101 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme na vál, rozsekáme do ní máslo, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu, žloutky a mléko a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout. Těsto rozválíme na obdélník, okraj odkrojíme rýhovacím kolečkem a nakrájíme z něj několik pásků. Těsto přemístíme na vymazaný a vysypaný plech, na střed rozetřeme tvarohovou nádivku, přes ni poklademe křížem pásky vytvořené ze zbytků a okraj přehneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme cukrem a podáváme. Na nádivku smícháme všechny uvedené ingredience..
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.