Koláč s tvarohovou nádivkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
101 mg
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme na vál, rozsekáme do ní máslo, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu, žloutky a mléko a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout. Těsto rozválíme na obdélník, okraj odkrojíme rýhovacím kolečkem a nakrájíme z něj několik pásků. Těsto přemístíme na vymazaný a vysypaný plech, na střed rozetřeme tvarohovou nádivku, přes ni poklademe křížem pásky vytvořené ze zbytků a okraj přehneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme cukrem a podáváme. Na nádivku smícháme všechny uvedené ingredience..

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.