Koláč s vůní pomeranče
65 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 90gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 50gramůMandle mleté
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyPomeranče
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 125gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vypracujeme hladké těsto z mouky, másla, špetky soli a kapky vody. Zabalené ve fólii necháme asi 30min odpočívat v lednici.
- 2Poté rozválíme na plát a vyložíme jím kulatou rozvírací formu. Rozšleháme vejce se žloutky a smetanou a přidáme najemno nastrouhanou kůru ze dvou pomerančů.
- 3Mléko s cukrem přivedeme k varu, postupně vlijeme na vejce a dobře promícháme. Přidáme mandlovou mouku a směs vlijeme na těsto.
- 4Pečeme 20min v troubě předehřáté na 200C, poté snížíme teplotu na 170C a dalších 20-25min dopečeme.
- 5Koláč vyjmeme, necháme vychladnout na mřížce a vyjmeme z formy. Nakrájíme na dílky, posypeme moučkovým cukrem, dozdobíme šlehačkou, proužky pomerančové kůry a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.