Koláč se sirupem

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůListové těsto
    • 250gramůSirup Golden
    • 120gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 25gramůPomerančová kůra
    • 25mililitrůPomerančová šťáva
    • 120gramůStrouhanka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
909 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozložíme na pracovní stůl, vyřízneme z něj plát o velikosti pekáčku, pekáček vysteleme papírem na pečení a těsto do něj vložíme. Z poloviny odříznutého těsta vytvoříme okraj, druhou polovinu odříznutého těsta vyválíme do tenka a tvořítkem vykrojíme různé tvary( srdíčka, lístečky, hvězdičky).
  • 2
    V misce smícháme sirup, strouhanou pomerančovou kůru, strouhanku, smetanu a pomerančovou šťávu. Tuto směs nalijeme na těsto v pekáčku, poklademe vykrojenými tvary z těsta, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut.
  • 3
    Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.