Koláč se sněhem a citronem
90 min.
Ingredience
- 90gramůSolamyl - bramborový škrob
- 60gramůCitronová kůra
- 160mililitrůŠťáva citrónová
- 2mililitryVoda pitná
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250gramůCukr krupice
- Sníh
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 250gramůCukr krupice
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 3gramySůl
- 30gramůCukr moučkový
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
636 mg
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Těsto: do mísy prolijeme mouku, sůl a moučkový cukr. Přidáme máslo
- 2a zpracujeme prsty s moukou na drobenku.
- 3Přidáme žloutek a přidáme tolik vody, aby vzniklo měkké hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a dáme chladit asi na 30 minut.
- 4Těsto vyválíme na pomoučněném vále a vyložíme jím formu. Pečeme bez náplně 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C .
- 5400 ml vody uvedeme do varu. Zalijeme 200 ml vody s rozmíchanou bramborovou moučkou. Povaříme jen krátce do husta (jako pudink). Zašleháme citronovou kůru, šťávu a cukr.
- 6Krém necháme prochladnout. Nakonec zašleháme žloutky. Rozetřeme na předpečené těsto.
- 7Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr. Sníh nastříkáme sáčkem s ozdobnou trubičkou pravidelně po celém koláči. Pečeme 30-45 minut dozlatova. Podáváme teplý nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.