Koláč se zapečeným ovocem a s piniemi
90 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- Těsto
- 25gramůOříšky piniové
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůKukuřičná krupice T 600
- 230gramůMeruňky sušené
- 2lžíceCitronová kůra
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 2,2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2156 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
221 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Příprava na pečení: dortovou formu vymažeme lžící másla a dno formy vyložíme pečícím papírem. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Těsto: piniové oříšky nasekáme na drobno. Do hlubší mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a kukuřičnou krupici. Změklé máslo s cukrem a se dvěma lžícemi mléka důkladně promícháme, přidáme citrónovou šťávu, strouhanou citrónovou kůru a vsypeme do směsi sušené ovoce. Roztok důkladně promícháme, poté do něj opatrně vmícháváme mouky s kypřícím práškem do pečiva. Těsto prohněteme do hladka a přemístíme do připravené formy, ve které koláč pečeme asi hodinu. Ke konci pečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle, jestli je těsto upečené. Hotový koláč vyklopíme z formy, necháme zcela vychladnout a servírujeme jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.