Koláč se zapečeným ovocem a s piniemi

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2156 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
221 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava na pečení: dortovou formu vymažeme lžící másla a dno formy vyložíme pečícím papírem. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
  • 2
    Těsto: piniové oříšky nasekáme na drobno. Do hlubší mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a kukuřičnou krupici. Změklé máslo s cukrem a se dvěma lžícemi mléka důkladně promícháme, přidáme citrónovou šťávu, strouhanou citrónovou kůru a vsypeme do směsi sušené ovoce. Roztok důkladně promícháme, poté do něj opatrně vmícháváme mouky s kypřícím práškem do pečiva. Těsto prohněteme do hladka a přemístíme do připravené formy, ve které koláč pečeme asi hodinu. Ke konci pečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle, jestli je těsto upečené. Hotový koláč vyklopíme z formy, necháme zcela vychladnout a servírujeme jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.