Koláč Streusel s jablky
80 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr moučkový
- 15gramůCukr vanilka
- 2lžičkySkořice mletá
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1000gramůJablka
- 125gramůMouka mandlová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1291 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
82 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
8 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Z 250 g hladké mouky, 125 g másla, 1 vejce a špetky soli vypracujeme jemné těsto, které necháme půl hodiny odležet.
- 2Formu vymažeme máslem, naplníme ho vyváleným těstem a posypeme jablky, která jsme oloupali a pokrájeli na malé kostičky.
- 3Pečeme 20 minut při 205 °C.
- 4250 ml smetany vyšleháme s jedním vejcem, 50 g moučkového cukru a 15 g vanilkového cukru. Hotovu směs nalijeme na koláč a necháme péct dalších 15 minut.
- 5Ze 125 g másla, 125 g mouky, 125 g moučkového cukru a 125 g mandlového prášku vypracujeme drolivé těsto. Dochutíme skořicí.
- 6Drobenkou posypeme koláč a pečeme 25 minut při 225 °C.
- 7Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.