Koláč sypaný
75 min.
Ingredience
- Koláč
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 50gramůDroždí
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 15gramůCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 30gramůTuk
- 1špetkaCukr krupice
- Zásypka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr skořicový
- 250gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, špetku krupicového cukru a necháme v teple vzejít kvásek.
- 2V míse promícháme mouku s cukrem, přidáme změklé máslo, vejce, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- 3Plech vymažeme tukem, rozprostřeme do něj těsto, potřeme rozkvedlaným žloutkem a posypeme skořicovou zásypkou.
- 4Zásypku si připravíme smícháním skořicového cukru, másla, moučkového cukru a polohrubé mouky.
- 5Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 45 minut.
- 6Koláč vyndáme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.