Koláč včelí bodnutí
40 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr třtinový
- 3lžičkyCukr vanilka
- 500gramůLinecké (křehké) těsto
- 250gramůMandle
- 5lžicSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
30 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozpustíme máslo a cukr, přidáme vanilkový cukr, mandlové lupínky, smetanu, za stálého míchání zahříváme při mírné teplotě. Hotovou směs necháme trochu vychladnout.
- 2Tvarohové těsto vyválíme a položíme na vymazaný plech, navrch dáme připravenou směs.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 - 25 minut, až je povrch hnědý a křupavý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.