Koláč z broskví a borůvek

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z obou pomerančů vymačkáme šťávu a z jedné poloviny pomeranče nastrouháme kůru. Smícháme je s kukuřičnou moukou a třtinovým cukrem.
  • 2
    Broskve rozpůlíme, vypeckujeme a dáme do pánve. Zalijeme je pomerančovou směsí a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Poté odstavíme, vmícháme omyté borůvky.
  • 3
    V míse smícháme mouku a máslo. Prsty vytvoříme strouhanku a poté vmícháme polovinu cukru muscovado. Přidáme mléko a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme ho a dáme do koláčové formy.
  • 4
    Zbylý cukr muscovado smícháme se skořicí a dáme stranou. Posypeme tím těsto v koláčové formě. Přidáme ovocnou směs a pečeme 20-25 minut na 190 °C.
  • 5
    Podáváme ještě teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.