Koláč z čerstvých fíků a sýra mascarpone
275 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 3lžícePudinkový prášek - vanilkový
- 1lžičkaTresť vanilková
- 125mililitrůVíno Marsala
- 4kusyFíky čerstvé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 340gramůMascarpone
- 32kusůPiškoty cukrářské
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6262 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
204 g
Sacharidy
1045 g
Vláknina
17 g
Cukr
611 g
Postup přípravy
- 1Připravíme krém, smícháme v hrnci pudinkový prášek s cukrem, mlékem, smetanou a vanilkovou esencí a vše rozmícháme.
- 2Krém necháme na mírném ohni za stálého míchání zhoustnout a necháme vychladit.
- 3Do vychladlého krému přidáme sýr mascarpone a dáme stranou.
- 4Do kulaté formy vložíme pečící papír a na dno rozložíme polovinu piškotů.
- 5Pokapeme polovinou marsaly, posypeme polovinou fíků a přidáme polovinu krému.
- 6Pokračujeme v dalších vrstvách stejným způsobem.
- 7Formu dáme do igelitového sáčku a na 4 hodiny dáme do lednice. Necháme dokud neztuhne.
- 8Dort vyklopíme z formy a ozdobíme fíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.