Koláč z čerstvých fíků a sýra mascarpone

275 min.

Ingredience

    • 2lžíceCukr moučkový
    • 3lžícePudinkový prášek - vanilkový
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 125mililitrůVíno Marsala
    • 4kusyFíky čerstvé
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 340gramůMascarpone
    • 32kusůPiškoty cukrářské
    • 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6262 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
204 g
Sacharidy
1045 g
Vláknina
17 g
Cukr
611 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme krém, smícháme v hrnci pudinkový prášek s cukrem, mlékem, smetanou a vanilkovou esencí a vše rozmícháme.
  • 2
    Krém necháme na mírném ohni za stálého míchání zhoustnout a necháme vychladit.
  • 3
    Do vychladlého krému přidáme sýr mascarpone a dáme stranou.
  • 4
    Do kulaté formy vložíme pečící papír a na dno rozložíme polovinu piškotů.
  • 5
    Pokapeme polovinou marsaly, posypeme polovinou fíků a přidáme polovinu krému.
  • 6
    Pokračujeme v dalších vrstvách stejným způsobem.
  • 7
    Formu dáme do igelitového sáčku a na 4 hodiny dáme do lednice. Necháme dokud neztuhne.
  • 8
    Dort vyklopíme z formy a ozdobíme fíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.