Koláč z čerstvých pomerančů a datlí s mandlemi

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
12839 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3437 g
Vláknina
316 g
Cukr
3039 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranč oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky. Datle vypeckujeme a nasekáme.
  • 2
    Kulatou formu vyložíme fólií. Hustě naskládáme pomeranče, přidáme vrstvu datlí a poté další vrstvu pomerančů. Přiklopíme talířem, převrátíme a koláč vyklopíme.
  • 3
    Připravíme zálivku. Smícháme citronovou šťávu, skořici, med podle chuti, římský kmín a můžeme přidat zbytek datlí.
  • 4
    Koláč zálivkou přelijeme a posypeme půlenými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.