Koláč z čerstvých pomerančů a datlí s mandlemi
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaSkořice mletá
- 18kusůDatle
- 1špetkaKmín římský
- 100gramůMandle
- 2lžičkyMed včelí
- 9kusůPomeranče
- 3lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
12839 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3437 g
Vláknina
316 g
Cukr
3039 g
Postup přípravy
- 1Pomeranč oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky. Datle vypeckujeme a nasekáme.
- 2Kulatou formu vyložíme fólií. Hustě naskládáme pomeranče, přidáme vrstvu datlí a poté další vrstvu pomerančů. Přiklopíme talířem, převrátíme a koláč vyklopíme.
- 3Připravíme zálivku. Smícháme citronovou šťávu, skořici, med podle chuti, římský kmín a můžeme přidat zbytek datlí.
- 4Koláč zálivkou přelijeme a posypeme půlenými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.