Koláč z jablkového těsta se sýrem a datlemi
130 min.
Ingredience
- Příprava těsta
- Těsto
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 75gramůCukr třtinový
- 100gramůDatle
- 500gramůJablka
- 50gramůOřechy vlašské
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
- 180gramůGouda
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: formu na koláč vymažeme lžící másla s vyložíme pečicím papírem, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Těsto: datle pokrájíme, tvrdý sýr a oloupaná jablka, zbavená jádřinců, nastrouháme. Vlašské ořechy rozsekáme na jemno nebo je nameleme. Do hlubší mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Tuto směs spolu s nastrouhanými jablky, nakrájenými datlemi a rozsekanými ořechy ochutíme špetkou soli.
- 3K těmto surovinám přidáme slunečnicový olej, dvě celá vejce
- 4a vše důkladně vymícháme do hladkého těsta. Polovinu těsta nalijeme do připravené formy, posypeme nastrouhaným sýrem, vrstvu sýra pokryjeme zbylou polovinou těsta. Takto připravený koláč pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. Koláč necháme vychladnout jen z části, servírujeme ho mírně teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.