Koláč z jablkového těsta se sýrem a datlemi

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: formu na koláč vymažeme lžící másla s vyložíme pečicím papírem, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
  • 2
    Těsto: datle pokrájíme, tvrdý sýr a oloupaná jablka, zbavená jádřinců, nastrouháme. Vlašské ořechy rozsekáme na jemno nebo je nameleme. Do hlubší mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Tuto směs spolu s nastrouhanými jablky, nakrájenými datlemi a rozsekanými ořechy ochutíme špetkou soli.
  • 3
    K těmto surovinám přidáme slunečnicový olej, dvě celá vejce
  • 4
    a vše důkladně vymícháme do hladkého těsta. Polovinu těsta nalijeme do připravené formy, posypeme nastrouhaným sýrem, vrstvu sýra pokryjeme zbylou polovinou těsta. Takto připravený koláč pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. Koláč necháme vychladnout jen z části, servírujeme ho mírně teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.