Koláč z jáhel

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusVejce slepičí
    • 150gramůCukr krupice
    • 200gramůJáhly - loupané proso
    • 350gramůBrambory vařené ve slupce
    • 6gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 180gramůMouka polohrubá
    • 1kusCukr vanilka
    • 80gramůTuk Hera jedlý
    • 1šálekMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Heru vymícháme s cukrem a vejcem, přidáme nastrouhané brambory a umleté jáhly.
  • 2
    Za stálého míchání přilijeme mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Dochutíme vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou.
  • 3
    Dáme do koláčové formy, kterou jsme si předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.
  • 4
    Pečeme ve středně teplé troubě do růžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.