Koláč z kokosového těsta
140 min.
Ingredience
- Koláč
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr třtinový
- 200gramůKokos strouhaný
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- Příprava pečení
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2239 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
228 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
917 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Formu, ve které budeme koláč péct, vymažeme lžící másla a dno formy vyložíme pečícím papírem. Nejvhodnější použitelné typy formy jsou forma na biskupský chlebíček nebo forma na srnčí hřbet. Troubu připravíme k předehřátí na 160°C.
- 2Koláč: Mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli prosejeme do hlubší mísy a společně s máslem propracujeme do žmolkovaté směsi.
- 3Pak 2 celá vejce rozmícháme v mléce a dále v mléčné roztoku rozmícháme cukr a 8/10 použitého množství strouhaného kokosu.
- 4Zbytek srouhaného kokosu necháme na posypání před dopečením. Mléčný roztok zapracujeme do moučné sypké směsi tak, aby výsledkem bylo těsto tekuté konzistence. Těsto nalijeme do připravené pečící formy a uhladíme nožem nebo stěrkou na vodorovnou plochu a pečeme ve vyhřáté formě asi 30 minut.
- 5Po této době koláč z trouby vyjmeme, povrch koláče posypeme strouhaným kokosem a pečeme dalších 30 minut dozlatova. Po upečení necháme hotový koláč asi 10 minut vychladnout ve formě, a potom ho z formy vyjmeme a necháme dovychladnout na děrované podložce, aby z něj pára rovnoměrně vycházela. Koláč servírujeme vychladlý, jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.