Koláč z kokosového těsta

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2239 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
228 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
917 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Formu, ve které budeme koláč péct, vymažeme lžící másla a dno formy vyložíme pečícím papírem. Nejvhodnější použitelné typy formy jsou forma na biskupský chlebíček nebo forma na srnčí hřbet. Troubu připravíme k předehřátí na 160°C.
  • 2
    Koláč: Mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli prosejeme do hlubší mísy a společně s máslem propracujeme do žmolkovaté směsi.
  • 3
    Pak 2 celá vejce rozmícháme v mléce a dále v mléčné roztoku rozmícháme cukr a 8/10 použitého množství strouhaného kokosu.
  • 4
    Zbytek srouhaného kokosu necháme na posypání před dopečením. Mléčný roztok zapracujeme do moučné sypké směsi tak, aby výsledkem bylo těsto tekuté konzistence. Těsto nalijeme do připravené pečící formy a uhladíme nožem nebo stěrkou na vodorovnou plochu a pečeme ve vyhřáté formě asi 30 minut.
  • 5
    Po této době koláč z trouby vyjmeme, povrch koláče posypeme strouhaným kokosem a pečeme dalších 30 minut dozlatova. Po upečení necháme hotový koláč asi 10 minut vychladnout ve formě, a potom ho z formy vyjmeme a necháme dovychladnout na děrované podložce, aby z něj pára rovnoměrně vycházela. Koláč servírujeme vychladlý, jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.