Koláč z křehkého těsta s hruškami v koňaku

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na silnější plátky. Poté je rozložíme do mísy, polijeme koňakem a posypeme cukrem a pepřem. Zhruba půl hodiny necháme odpočívat, aby nasákly koňak. Slijeme a šťávu si odložíme stranou.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 210C.
  • 3
    Těsto si rozdělíme na třetiny. 2/3 těsta rozválíme na plát o tloušťce asi 7mm a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Na korpus rozložíme plátky hrušek. Zbylé těsto rozválíme a plátem zakryjeme hrušky. Okraje obou plátů navlhčíme a přitiskneme k sobě. Uděláme otvor a svrchní stranu i okraje potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 4
    Pečeme 40minut.
  • 5
    Mezitím rozšleháme smetanu ke šlehání s hruškovou šťávou a směs nalijeme otvorem do koláče.
  • 6
    Hotový koláč podáváme teplý nebo vlažný přímo z formy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.