Koláč z křehkého těsta s ořechy
85 min.
Ingredience
- Náplň
- 250mililitrůSirup Golden
- 75gramůCukr třtinový
- 60gramůCukr krupice
- 45gramůMáslo čerstvé
- 150gramůOřechy vlašské
- 4kusyVejce slepičí
- Poleva
- 75gramůCukr třtinový
- 3lžíceMed včelí
- 45gramůMáslo čerstvé
- 150gramůOřechy vlašské
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 45gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1015 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
56 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
5 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí, máslem a studenou vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na dva díly, jeden větší a jeden menší. Větší díl rozválíme na kruhový plát o 4 cm větší než forma. Těsto přendáme do koláčové formy o průměru 20-23 cm. Okraje necháme o 1 cm převislé, založíme dospodu. Ze zbytku těsta vytvoříme ozdobný okraj.
- 2Vejce smícháme se sirupem, cukrem, máslem a nasekanými ořechy. Směs rozložíme na těsto do formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut. Po této době vyndáme koláč z trouby a polijeme ho medovou ořechovou polevou. Pečeme ještě 10-15 minut. Na mřížce necháme koláč ve formě vychladnout.
- 3Poleva: V pánvi rozehřejeme cukr, med a máslo. Mícháme, až se vše rozpustí a spojí, potom přidáme půlky ořechů a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.