Koláč z křehkého těsta s ricottou
35 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1kilogramSýr Ricotta
- 2lžičkyVoda z pomerančových květů
- 10gramůMáslo čerstvé
- 250gramůLinecké (křehké) těsto
- 250gramůCukr krupice
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
29 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
803 mg
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Vejce s cukrem dobře utřeme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, vodu z pomerančových květů a ricottu. Směs mícháme dokud nevznikne hladká konzistence.
- 3Formu na koláč vymažeme a vyložíme křehkým těstem. Na těsto rezetřeme sýrovou směs.
- 4Pečeme asi 20minut do zlatohněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.