Koláč z kynutého těsta s borůvkami a drobenkou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1039 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Z poloviny másla, moučkového cukru, jednoho balíčku vanilkového cukru a polohrubé mouky v misce připravíme drobenku.
  • 3
    Do hrnku rozdrobíme 20 g droždí, přidáme krupicový cukr a 1,5 dl mléka, promícháme a kvásek necháme přikrytý utěrkou na teplém místě 15 minut kynout.
  • 4
    Do velké mísy smícháme hladkou mouku, sůl, jeden balíček vanilkového cukru a vajíčko, přidáme kvásek, zbylé mléko a rozpuštěnou zbývající polovinu másla. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut na teplém místě vykynout.
  • 5
    Vykynuté těsto rozválíme na plech s pečicím papírem a posypeme borůvkami a drobenkou.
  • 6
    Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.