Koláč z kynutého těsta s borůvkami a drobenkou
75 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 70gramůCukr krupice
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 2kusyCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 100gramůMouka polohrubá
- 3decilitryMléko polotučné
- 0,5litrBorůvky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1039 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Z poloviny másla, moučkového cukru, jednoho balíčku vanilkového cukru a polohrubé mouky v misce připravíme drobenku.
- 3Do hrnku rozdrobíme 20 g droždí, přidáme krupicový cukr a 1,5 dl mléka, promícháme a kvásek necháme přikrytý utěrkou na teplém místě 15 minut kynout.
- 4Do velké mísy smícháme hladkou mouku, sůl, jeden balíček vanilkového cukru a vajíčko, přidáme kvásek, zbylé mléko a rozpuštěnou zbývající polovinu másla. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut na teplém místě vykynout.
- 5Vykynuté těsto rozválíme na plech s pečicím papírem a posypeme borůvkami a drobenkou.
- 6Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.