Koláč z kynutého těsta s meruňkami
105 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 1lžíceCukr krystal
- 130gramůHera
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMeruňky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme ho krystalovým cukrem, zalijeme vlažnou vodou a kvásek necháme vykynout.
- 2Mouku nasypeme do větší mísy a promícháme se špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme Heru, vejce a vykynutý kvásek. Vše důkladně prohněteme, těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
- 3Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, důkladně opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat.
- 4Z hladké mouky, moučkového cukru a másla připravíme drobenku.
- 5Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, přeneseme na plech s pečicím papírem a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme meruňky slupkou nahoru a posypeme je drobenkou.
- 6Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut, až okraje mají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.