Koláč z kynutého těsta s rybízem
75 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 1lžíceCukr krystal
- 130gramůHera
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůRybíz červený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme krystalovým cukrem, zalijeme vlažnou vodou a kvásek necháme vykynout.
- 2Mouku nasypeme do větší mísy a promícháme s špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme Heru, vejce a vykynutý kvásek. Vše důkladně prohněteme, těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
- 3Rybíz pečlivě přebereme, důkladně opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat.
- 4Z hladké mouky, moučkového cukru a másla připravíme drobenku.
- 5Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, přeneseme na plech s pečicím papírem a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme rybíz a posypeme drobenkou.
- 6Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut, až okraje mají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.