Koláč z kynutého těsta s rybízem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme krystalovým cukrem, zalijeme vlažnou vodou a kvásek necháme vykynout.
  • 2
    Mouku nasypeme do větší mísy a promícháme s špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme Heru, vejce a vykynutý kvásek. Vše důkladně prohněteme, těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  • 3
    Rybíz pečlivě přebereme, důkladně opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat.
  • 4
    Z hladké mouky, moučkového cukru a másla připravíme drobenku.
  • 5
    Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, přeneseme na plech s pečicím papírem a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme rybíz a posypeme drobenkou.
  • 6
    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut, až okraje mají zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.