Koláč z ovesných vloček s banánovo-kakaovým krémem
45 min.
Ingredience
- Krém
- 125gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusBanány
- 0,5kusPuding karamelový
- 0,5lžičkastévie
- Těsto
- 130gramůOvesné vločky
- 125gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,25lžičkaTresť vanilková
- 0,25lžičkaTresť rumová
- 40gramůJogurt nízkotučný
- 0,5kusKypřící prášek do pečiva
- 0,5lžičkastévie
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící plech vyložíme pečícím papírem.
- 2Připravíme si těsto: ovesné vločky promyjeme, necháme je v sítu odkapat, pak je dáme do mísy, přidáme 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky práškové stévie, 125g měkkého tvarohu, 40g bílého jogurtu, 1 žloutek, vanilkovou a rumovou tresť a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
- 3Krém: do druhé mísy dáme 125g tvarohu, 1/2 balíčku karamelového pudingového prášku, 1/2 lžičky práškové stévie a 1 zralý rozmačkaný banán. Tvarohovou směs vyšleháme do hladka. 3 bílky vyšleháme na tuhý sníh, ten zlehka zapracujeme do tvarohové směsi.
- 4Těsto z ovesných vloček rozetřeme na připravený plech, mělo by být přibližně 1.5cm vysoké. Na těsto naneseme banánový krém, rovnoměrně ho rozetřeme a plech vložíme do středu těsta.
- 5Koláč pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.