Koláč z ovesných vloček s banánovo-kakaovým krémem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Připravíme si těsto: ovesné vločky promyjeme, necháme je v sítu odkapat, pak je dáme do mísy, přidáme 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky práškové stévie, 125g měkkého tvarohu, 40g bílého jogurtu, 1 žloutek, vanilkovou a rumovou tresť a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
  • 3
    Krém: do druhé mísy dáme 125g tvarohu, 1/2 balíčku karamelového pudingového prášku, 1/2 lžičky práškové stévie a 1 zralý rozmačkaný banán. Tvarohovou směs vyšleháme do hladka. 3 bílky vyšleháme na tuhý sníh, ten zlehka zapracujeme do tvarohové směsi.
  • 4
    Těsto z ovesných vloček rozetřeme na připravený plech, mělo by být přibližně 1.5cm vysoké. Na těsto naneseme banánový krém, rovnoměrně ho rozetřeme a plech vložíme do středu těsta.
  • 5
    Koláč pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.