Koláč z piniových ořechů a pomerančů
85 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- Nádivka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 180gramůCukr krupice
- 4kusyOříšky piniové
- 1kusPomeranče
- 1lžícePomerančová kůra
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
35 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme máslo, přidáme mouku, cukr, žloutek a vypracujeme váleček. Zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočinout do chladničky.
- 2Oddělíme 2/3 těsta, vyložíme jím vymazanou dortovou formu. V misce smícháme žloutky, vejce, cukr, piniové ořechy, lžíci pomerančové kůry (očištěné a zbavené bílé slupky) a na kostičky nakrájené dílky pomeranče. Z bílků ušleháme tuhý sníh a poté jej opatrně vmícháme do ořechovo-pomerančové směsi. Hotovou nádivku rozprostřeme na těsto v dortové formě.
- 3Zbytek těsta za pomoci struhadla nastrouháme po celém povrchu koláče a formu vložíme do trouby. Pečeme přibližně 45 minut.
- 4Po upečení koláč vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.