Koláč z piniových ořechů a pomerančů

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
35 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme máslo, přidáme mouku, cukr, žloutek a vypracujeme váleček. Zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočinout do chladničky.
  • 2
    Oddělíme 2/3 těsta, vyložíme jím vymazanou dortovou formu. V misce smícháme žloutky, vejce, cukr, piniové ořechy, lžíci pomerančové kůry (očištěné a zbavené bílé slupky) a na kostičky nakrájené dílky pomeranče. Z bílků ušleháme tuhý sníh a poté jej opatrně vmícháme do ořechovo-pomerančové směsi. Hotovou nádivku rozprostřeme na těsto v dortové formě.
  • 3
    Zbytek těsta za pomoci struhadla nastrouháme po celém povrchu koláče a formu vložíme do trouby. Pečeme přibližně 45 minut.
  • 4
    Po upečení koláč vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.