Koláč z pivního těsta s kandovaným ovocem a kořením
80 min.
Ingredience
- 1gramMáslo čerstvé
- 170gramůCukr krupice
- 250gramůKandované ovoce
- 600gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaNové koření mleté
- 2lžičkyCitronová kůra
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- Do pekáče
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
5 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme v rendlíku, přimícháme kandované ovoce, cukr, smícháme a povaříme. Poté necháme vychladnout.
- 2Do vychladlé směsi vmícháme pivo, vejce, sůl, strouhanou citronovou kůru, prosátou mouku s kypřicím práškem a mleté koření. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do pekáče, který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pomalu pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.