Koláč z podzimních plodů
80 min.
Ingredience
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCukr krupice
- 85gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- náplň
- 4kusyJablka
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceCukr třtinový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1hrstOstružiny
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1V robotu prošleháme mouku, cukr a máslo na drobenku. Přidáme vejce a znovu prošleháme. Těsto rozválíme a vyložíme jím máslem vymazanou a hladkou moukou vysypanou koláčovou formu o průměru 20cm. Dno několikrát propíchneme vidličkou a formu necháme 30 minut v chladu.
- 2Potom na těsto položíme kolečko pečicího papíru, zatížíme fazolemi a korpus pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Vyjmeme z trouby, papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 10 minut.
- 3Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky. Rozšleháme žloutky s cukrem, smetanou a vanilkovou trestí.
- 4Jablka spolu s omytými ostružinami rozložíme na korpus, zalijeme připraveným krémem, poprášíme skořicí a pocukrujeme.
- 5Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-45 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.