Koláč z vlašských ořechů plněný čokoládou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
46 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a v horké lázni rozpustíme, pak necháme zchladnout.
  • 2
    V misce smícháme mouku, mleté vlašské ořechy, cukr, špetku soli a přimícháme žloutky a máslo. Až se hmota spojí, přimícháme zchladlou čokoládu a znovu těsto důkladně propracujeme. Z těsta vytvoříme hroudu, zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem, těsto vyjmeme z chladničky, vyválíme a vyložíme jím dortovou formu. Těsto propícháme vidličkou a vložíme do trouby. Pečeme asi 25 minut. Pak formu vyjmeme a korpus necháme zchladnout.
  • 4
    V kastrůlku zahřejeme smetanu a nalijeme ji na nastrouhanou mléčnou čokoládu. Ve vodní lázni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté náplň nalijeme na dortový korpus a necháme ztuhnout.
  • 5
    Šlehačku vyšleháme pomocí ručního šlehače s cukrem a zdobíme jí hotový čokoládový koláč.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.