Koláč z vlašských ořechů plněný čokoládou
55 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůOřechy vlašské
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 180gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 125gramůČokoláda hořká
- Náplň
- 300gramůČokoláda mléčná
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
46 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a v horké lázni rozpustíme, pak necháme zchladnout.
- 2V misce smícháme mouku, mleté vlašské ořechy, cukr, špetku soli a přimícháme žloutky a máslo. Až se hmota spojí, přimícháme zchladlou čokoládu a znovu těsto důkladně propracujeme. Z těsta vytvoříme hroudu, zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.
- 3Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem, těsto vyjmeme z chladničky, vyválíme a vyložíme jím dortovou formu. Těsto propícháme vidličkou a vložíme do trouby. Pečeme asi 25 minut. Pak formu vyjmeme a korpus necháme zchladnout.
- 4V kastrůlku zahřejeme smetanu a nalijeme ji na nastrouhanou mléčnou čokoládu. Ve vodní lázni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté náplň nalijeme na dortový korpus a necháme ztuhnout.
- 5Šlehačku vyšleháme pomocí ručního šlehače s cukrem a zdobíme jí hotový čokoládový koláč.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.