Koláč ze sladkých brambor a banánů
100 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory sladké (Batáty)
- 500gramůBanány
- 700mililitrůMléko polotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceRum
- 500gramůMarmeláda malinová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
7 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme 20 g másla, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
- 2Brambory a banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté je scedíme, necháme okapat a rozmixujeme do pyré.
- 3Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem umixujeme do pěny.
- 4Pyré se zbylým změklým máslem, rumem a vanilkovou dření, kterou získáme z rozříznutého lusku, vymícháme dohladka.
- 5Těsto vlijeme do vymazané formy, kterou vložíme do větší nádoby s vodou a pečeme zhruba hodinu.
- 6Upečený koláč necháme ve formě vychladnout. Poté jej vyklopíme na servírovací mísu a ze všech stran potřeme zavařeninou, kterou jsme nechali rozpustit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.