Koláč ze švestek

65 min.

Ingredience

  • Na vysypání plechu
    • Těsto
      • 200gramůMouka pšeničná hladká
      • 5lžicVoda pitná
      • 1lžíceCukr krupice
      • 125gramůHera
      • 1kusVanilkový lusk
      • 500mililitrůMléko polotučné
      • 400gramůŠvestky
      • 6kusůVejce slepičí
      • 200mililitrůZakysaná smetana
      • 200gramůCukr moučka
      • 1lžíceTuk
      • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    383 kcal
    Bílkoviny
    11 g
    Tuky
    25 g
    Sacharidy
    28 g
    Vláknina
    104 mg
    Cukr
    3 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Hladkou mouku, cukr a Heru smícháme v míse. Poté pomalu přidáváme vodu, dokud těsto nebude držet dohromady.
    • 2
      Těsto dáme asi na hodinu do lednice.
    • 3
      Troubu si předehřejeme na 220°C. Těsto vyválíme a dáme do formy. Na těsto dáme pečící papír a zatěžkáme ho. Pečeme asi 15 minut.
    • 4
      Mezitím připravíme náplň. Vyšleháme vejce s cukrem do tuha. Postupně do směsi přidáváme smetanu, mléko a vanilku.
    • 5
      Vypeckované švestky vyskládáme na teplé těsto a zalijeme náplní.
    • 6
      Pečeme na tukem vymazaném a moukou vysypaném plechu ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.