Koláčky kynuté za studena

210 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
169 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a citronovou kůru. Přilijeme droždí, které jsme nechali vykynout ve vlažné smetaně, 3 lžíce rozpuštěného másla, celé vejce a žloutek. Vypracujeme těsto a vložíme ho do navlhčeného ubrousku, který jsme ještě dobře vymazali máslem. Ubrousek volně zavážeme a ponoříme ho do vysokého hrnce se studenou vodou. Když se převrátí nebo vyplave na povrch, je těsto vykynuté (cca 2 hodiny). Potom z něho uděláme koláčky, které potřeme žloutkem, naplníme nádivkou a dáme péct asi na 20 min. při 180 °C. Ještě horké je hodně posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.