Koláčky s citrónovou náplní a cukrovou polevou
55 min.
Ingredience
- Cukrová poleva
- 50gramůCukr moučkový
- 0,5lžíceVoda pitná
- Náplň
- 50gramůCukr moučkový
- 5lžičekMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 20gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- Příprava pečení
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Těsto
- 1gramMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceŠťáva citrónová
- 50gramůCukr krystal
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: koláčky budeme péct na plechu s košíčkovitými prohlubněmi, proto na plechu vymažeme máslem jen prohlubně na košíčky. Troubu připravíme k předehřátí na 200°C. Vál pomoučíme lžicí mouky.
- 2Těsto: hladkou mouku zpracujeme s máslem, nastrouhanou citrónovou kůrou a citrónovou šťávou do hladkého těsta. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát. Z něj poté vykrájíme tolik koleček, kolik máme prohlubní na pečicím plechu. Vykrájená kolečka by měla být tak velká, aby mírně přesahovala obvod prohlubní plechu, ve kterém budeme koláčky péct. Vykrájenými kolečky těsta vyplníme prohlubně na pečicím plechu, na těsto v prohlubních rozdělíme připravenou náplň a koláčky pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Hotové koláčky by měly být zlatavé, náplň ztuhlá. Hotové zlatavé koláčky ozdobíme cukrovou polevou. Toto sladké pečivo servírujeme vychladlé jako moučník.
- 3Náplň: v hlubší misce utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem
- 4do pěny. V máslové hmotě rozmícháme mleté mandle a 5 lžiček hladké mouky. Náplň rozdělíme na připravená kolečka těsta na plechu.
- 5Cukrová poleva: do misky prosejeme moučkový cukr a do hladka ho vymícháme s vodou. Cukrová poleva by nemla téct, aby na koláčcích držela požadovaný tvar.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.