Koláčky s mandlovou povidlovou náplní
60 min.
Ingredience
- 800gramůListové těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30gramůCukr vanilka
- 100gramůCukr skořicový
- Na madlovou náplň
- 200gramůMandle
- 200gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůCitronová šťáva
- Na švestkovou náplň
- 250gramůŠvestky sušené
- 150gramůPovidla švestková
- 100gramůCukr skořicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1282 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
65 g
Sacharidy
169 g
Vláknina
10 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Zatím nameleme oloupané mandle, přidáme cukr, máslo, citronovou šťávu a žloutky a vymícháme dohladka. Sušené švestky scedíme, rozmixujeme a smícháme s povidly a skořicovým cukrem.
- 2Listové těsto rozválíme na plát a nakrájíme na obdélníky 10x20 cm, na půlku naneseme mandlovou náplň, na druhou půlku švestkovou náplň. Obdélníky přeložíme do čtverce, okraje dobře stiskneme a obdélníky rozložíme na plech. Potřeme ušlehaným žloutkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Horké švestkové koláčky posypeme skořicovým cukrem, mandlové vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.