Koláčky s mandlovou povidlovou náplní

60 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1282 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
65 g
Sacharidy
169 g
Vláknina
10 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Zatím nameleme oloupané mandle, přidáme cukr, máslo, citronovou šťávu a žloutky a vymícháme dohladka. Sušené švestky scedíme, rozmixujeme a smícháme s povidly a skořicovým cukrem.
  • 2
    Listové těsto rozválíme na plát a nakrájíme na obdélníky 10x20 cm, na půlku naneseme mandlovou náplň, na druhou půlku švestkovou náplň. Obdélníky přeložíme do čtverce, okraje dobře stiskneme a obdélníky rozložíme na plech. Potřeme ušlehaným žloutkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Horké švestkové koláčky posypeme skořicovým cukrem, mandlové vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.