Koláčky s ořechy a hrozinkami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
39 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
5 g
Cukr
73 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si formu na muffiny a vymažeme ji tukem.
  • 2
    V misce smícháme droždí s vlahým mlékem a necháme odstát. Do mísy prosejeme mouku se solí a prsty vytvoříme žmolenku. Přimícháme droždí, rozšlehaná vejce, strouhanou kůru z jednoho citronu a vše řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě hodiny kynout.
  • 3
    V mezičase ve vodní lázni svaříme moučkový cukr s máslem a vodou. Vaříme asi deset minut. Hotový sirup necháme zchladnout a poté na dno každé formičky vlijeme 1 lžíci sirupu. Zbylý si necháme do náplně koláčků.
  • 4
    Na náplň smícháme krupicový cukr (může být i tmavý), posekané ořechy, hrozinky a skořici.
  • 5
    Z vykynutého těsta vyválíme plát o velikosti asi 30x40 cm. Plát potřeme zbylým sirupem, posypeme náplní a srolujeme. Srolované těsto krájíme na špalíčky o výšce asi 2 cm. Špalíčky vložíme do formiček a necháme v teple asi dvacet minut vzejít.
  • 6
    V troubě předehřáté na 180°C pečeme koláčky asi dvacet minut, dokud nezezlátnou. Upečené koláčky ihned vyklopíme a na mřížce je necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.