Koláčky z brambor
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 250gramůBrambory vařené
- 40gramůCukr vanilka
- 100gramůMarmeláda jahodová
- 250gramůMouka polohrubá
- 0,13litrMléko polotučné
- 15gramůDroždí
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
385 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme prosátou mouku, vařené prolisované brambory, citronovou kůru, vanilku a sůl. Přidáme droždí, které jsme nechali vykynout ve vlažném mléce. Přilijeme rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme vykynout.
- 2Potom těsto vyválíme a rozřežeme na čtverce, doprostřed kterých dáme zavařeninu. Rohy povytáhneme a spojíme nad nádivkou. Necháme je na plechu vykynout, potom vložíme do trouby a zprudka pečeme do červena. Ještě horké koláčky hodně pocukrujeme.